Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Starea de urgență pe teritoriul Cehiei

Publicat:Fri, 02/10/2020 - 11:20

Stimați concetățeni,

În legătură cu agravarea situației epidemiologice în Republica Cehă, Guvernul ceh a decis introducerea stării de urgență pe întreg teritoriul Cehiei începând cu 05 octombrie 2020 (orele 00:00), timp de 30 de zile.

Astfel, până la 18 octombrie curent, orele 23.59 este restricționează libera circulație a persoanelor. În această perioadă vor fi interzise evenimentele în masă cu participarea mai mult de 10 persoane în interior și mai mult de 20 de persoane în aer liber. Concertele, spectacolele de teatru și alte spectacole și sărbători artistice în timpul cărora cântatul este predominant, inclusiv repetițiile, vor fi de asemenea interzise. Totodată, va fi posibilă organizarea de evenimente sportive în cadrul competițiilor oficiale, la care pot participa până la 130 de persoane fără spectatori, ceea ce se aplică și antrenamentelor organizate. 
Totodată, din 05 octombrie 2020, timp de 2 săptămâni școlile secundare, școlilor profesionale superioare și universitățile din regiuni cu culoare ”roșie” sau ”portocalie vor fi închise, fiind aplicat învățământul la distanță, în timp ce grădinițele și școlile primare vor rămâne deschise.

Din 21 septembrie 2020persoanele care călătoresc din statele care nu se află pe lista țărilor cu un risc scăzut de contaminare (a se vedea aici: https://koronavirus.mzcr.cz/en/list-of-countries-according-to-the-level-of-risk/ , urmează în mod obligatoriu să completeze Fișa epidemiologică înainte de a intra în Republica Cehă (documentul poate fi găsit aici: https://plf.uzis.cz/).

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Cehiei să respecte măsurile epidemiologice impuse pentru a evita amenzile.

IMPORTANT! Secția consulară a Ambasadei activează în regim normal, dar avertizăm că orice programare poate fi efectuată doar în prealabil la următoarea adresă:

https://programaripraga.setmore.com/