Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Participarea Ambasadorului Vitalie Rusu la lucrările Târgului Internațional de Inginerie de la Brno

Publicat:Thu, 10/10/2019 - 13:00

În perioada 7-9 octombrie 2019, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă, Vitalie Rusu a participat la lucrările celei de-a 61 ediții a Târgului Internațional de Inginerie din or. Brno (MSV). MSV este recunoscut și apreciat drept cel mai important târg industrial din Europa Centrală, care se bucură de o participare anuală ce ajunge la 1500 de companii expozante și peste 80 mii de vizitatori. Anul curent este caracterizat printr-o participare extinsă a companiilor industriale din Germania, Austria, India, China, Belarus, Federația Rusă.

Ceremonia de deschidere a expoziției a avut loc cu participarea Prim-ministrului R. Cehe, Andrej Babiš, care în discursul său a trecut în revistă etapele transformării economiei cehe în ultimii 30 de ani, creșterea semnificativă a PIB-ului pe cap de locuitor, inclusiv datorită aderării țării la structurile europene și euroatlantice.

La ediția actuală, Republica Moldova a fost reprezentată cu un stand separat de către companiile de profil ASPA și MOD Engineering.