Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Guvernul Republicii Cehe a decis prelungirea măsurilor de carantină până la 1 aprilie 2020

Publicat:Wed, 25/03/2020 - 11:37

În contextul prevenirii răspândirii epidemiei de Coronavirus (Covid-19) în Republica Cehă, Guvernul Republicii Cehe a decis prelungirea oficială până la 1 aprilie curent a măsurilor de carantină, care includ restricționarea circulației persoanelor, obligația tuturor persoanelor de a purta măști de față sau eșarfe, inclusiv la locurile de muncă, în farmacii, magazine alimentare, benzinării, precum și în spațiile publice.

IMPORTANT! Atenționăm că decizia respectivă interzice prezența sau deplasarea oricărei persoane fără acoperirea feței. Amenda pentru neconformare poate atinge suma de 20 mii de coroane cehe.

În context reamintim că, pe teritoriul Republicii Cehe sunt interzise toate evenimentele culturale, sportive, religioase și altele. Măsura este aplicată atât în cazul evenimentelor publice, cât și celor private. De asemenea, până la 1 aprilie curent vor rămâne închise toate restaurantele, barurile, centrele comerciale și alte facilități.

Oficiali cehi au anunțat că la ziua de astăzi, 24 martie curent, numărul total de persoane infectate pe teritoriul Republicii Cehe a atins cifra de 1289 de persoane, cu o creștere de 53 persoane.

În conformitate cu Hotărârea nr. 7 din 13 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova, zborurile comerciale avia din Republica Cehă în Republica Moldova și viceversa vor fi posibile începând cu 16 aprilie curent, urmare ajustării termenului efectuării primului zbor de către compania Wizz Air.

Ambasada Republicii Moldova colectează informațiile despre cetățenii moldoveni, care doresc să revină în Republica Moldova. În momentul identificării unui zbor charter, Ambasada va informa cetățenii înregistrați în mod corespunzător.