Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Aprofundarea relațiilor moldo-cehe pe agenda discuțiilor Ambasadorului Alexandru Codreanu la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe

Publicat:Thu, 17/09/2020 - 11:10

Praga, 16 septembrie 2020 - Ambasadorul Alexandru Codreanu a avut o întrevedere cu noul Director al Departamentului Europa de Est al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, dna Eva Dvorakova.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte vizând aprofundarea dialogul politic bilateral și interacțiunii la nivelul ministerelor de externe, cooperării pe dimensiunea economică și umanitară, relațiile RM-UE și Parteneriatul Estic, situația pandemică, asistența pentru dezvoltare cehă pentru Republica Moldova.

Totodată, Ambasadorul Alexandru Codreanu a transmis mulțumirile și aprecierile autorităților moldovenești pentru suportul ceh oferit instituțiilor medico-sanitare din țara noastră, în contextul acțiunilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru prevenirea și controlul răspândirii COVID-19. Anul curent, Agenția cehă de dezvoltare a lansat și finanțat 2 proiecte în beneficiul instituțiilor medicale din Călărași și Căușeni.