Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

ANUNȚ IMPORTANT!

Publicat:Tue, 31/03/2020 - 17:59

Stimați concetățeni,

 Comunicăm, că în conformitate cu Dispoziția nr. 9 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republica Moldova, a fost aprobat zborul de tip charter pe ruta Praga – Chișinău, care va avea loc pe data de 03.04.2020 și va fi operat de către compania aeriană „FlyOne”.

În acest scop, Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă actualizează informațiile despre cetățenii Republicii Moldova care doresc să revină în Republica Moldova pe calea aerului, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, persoanelor aflate în dificultate și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Conform procedurii, reprezentanții companiei, împuterniciți cu vânzarea biletelor, vor contacta persoanele incluse în lista generată urmare completării chestionarului online. Aceștia vor oferi detalii despre prețul și modul de achitare a biletelor, detalii despre ora zborului, cum se obține biletul, cu cât timp înainte este necesar a vă apropia la aeroport, informații privind bagajul inclus etc.

Reiterăm faptul că, Ambasada nu cunoaște detalii operaționale despre zborul efectuat, respectiv la numărul de urgență va fi oferit suport informațional doar în partea ce ține de competența Misiunii Diplomatice (gen - acte de identitate, clarificarea detaliilor juridico-practice etc).

IMPORTANT! Cetățenii Republicii Moldova care au optat pentru procurarea directă a biletelor avia, prin intermediul companiei ”Katev Travel & Commercial s.r.o” și până la momentul actual nu au completat chestionarul on-line, sunt rugați să realizeze acest lucru, deoarece Ambasada întreprinde acțiuni continue întru identificarea posibilităților pentru repatrierea tuturor cetățenilor care solicită asistență.

Chestionarul on-line poate fi accesat la următoarea adresă:

https://docs.google.com/forms/

Detalii suplimentare pot fi solicitate la numărul de urgență al Ambasadei +420 733 786 333 sau la adresa de e-mail: praga@mfa.gov.md.