Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

ANUNȚ IMPORTANT!

Publicat:Sat, 28/03/2020 - 13:39

Stimați concetățeni,

 În contextul multiplelor solicitări adresate Ambasadei pentru revenirea în Republica Moldova comunicăm următoarele.

Începând cu 28 martie 2020, cei interesați să revină în Republica Moldova prin intermediul unei curse de tip charter, pot să se înregistreze online la următoarea adresă: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclskbAtkTsEH8znWU-XC8S9zygmCof3ig-0ixGM7kGvSlKTQ/viewform.

ATENȚIE! Cei care anterior au recepționat un mesaj cu acest chestionar, rugăm mult să nu dubleze completarea acestuia.

În conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.6 din 26.03.2020 (bit.ly/3bw1n2B), punctele 11, 11.1 și 11.2, MAEIE va coordona procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter.

În acest scop, misiunile diplomatice și consulare vor actualiza informațiile despre persoanele aflate în dificultate, acordând prioritate copiilor, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, precum și altor categorii de concetățeni defavorizați. La etapa inițială, MAEIE va analiza informațiile colectate și va propune destinațiile prioritare pentru zborurile charter.

Biletele pentru călătoria cu rutele charter excepționale vor fi procurate direct de la operatorii de zbor, după aprobarea rutei de către Comisia pentru Situații Excepționale. Informații actualizate privind cursele charter autorizate pot fi găsite pe site-ul oficial al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova la adresa: www.caa.md/rom/news/ caa.md/rom/news/ și pe pagina de facebook a Autorității Aeronautice Civile.

IMPORTANT! Doar după autorizarea zborului de către instituția menționată putem afirma că zborul va avea loc.

La sosirea în Chișinău, pasagerii vor trece obligatoriu procedura de evaluare medicală și vor fi plasați pentru 14 zile în autoizolare (bit.ly/2UJXxfq).