Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

ANUNȚ!!!

Publicat:Wed, 29/04/2020 - 00:00

În contextul prevenirii răspândirii epidemiei de Coronavirus (Covid-19) în Republica Cehă, informăm că Parlamentul Republicii Cehe a decis prelungirea stării de urgență în țară până la 17 mai 2020, care include în continuare respectarea regulilor sanitare impuse.

IMPORTANT!!! Pentru cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul Republicii Cehe cu pașapoarte biometrice moldovenești și se îngrijorează de expirarea celor 90 de zile prevăzute, informăm că, potrivit actelor adoptate în contextul prelungirii stării de urgență este prevăzut că străinii care se aflau temporar pe teritoriul Republici Cehe în momentul instituirii stării de urgență sau permanent, începând cu 12 martie curent, în conformitate cu regulile de ședere a străinilor au dreptul să rămână pe teritoriul R. Cehe până la ridicarea stării de urgență.

Informații detaliate pot fi găsite accesând pagina web a Ministerului de Interne al Republicii Cehe – https://www.mvcr.cz/mvcren/article/new-obligations-and-information-for-foreign-nationals-prevention-against-spread-of-covid-19.aspx

Ambasada operează strict cu informații din surse oficiale şi respectiv recomandăm documentarea în conformitate detaliile disponibile pe paginile web ale autorităților cehe, pentru a putea reacționa corespunzător.