Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

ANUNȚ

Publicat:Wed, 11/09/2019 - 14:04

Stimați prieteni,

Avem onoarea și deosebita plăcere de a vă invita să participați, în calitate de oaspeți speciali la cea mai importantă sărbătoare dedicată sectorului vitivinicol din Republica Moldova – Ziua Națională a Vinului.

Cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului va avea loc pe data de 5-6 octombrie 2019, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Ziua Națională a Vinului își propune să promoveze tradițiile de vinificație autohtone, alături de gastronomia și cultura poporului nostru. Și în acest an, în centrul capitalei își vor da întâlnire majoritatea companiilor vinicole din țară, care, alături de vizitatori, vor celebra produsul național cu o istorie milenară – Vinul Moldovei. Master-class-rule ghidate somelieri, cele mai delicioase bucate tradiționale, târgurile de meșteșugărit și concertele de muzică asigură, deja de 18 ani, succesul acestui eveniment.

Ziua Națională a Vinului constituie și o importantă atracție turistică din regiunea Europei de Sud-Est. Mii de străini vin în fiecare toamnă la Chișinău pentru a descoperi vinurile care cuceresc anual sute de medalii la concursurile internaționale.

Ne exprimăm speranța că vă veți alătura sărbătorii Vinului Moldovei, prezența Dumneavoastră, conturând importanța unui eveniment major atât pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol, cât și a turismului receptor din Republica Moldova.