Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Ambasadorul Alexandru Codreanu a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Cehe, Miloš Zeman

Publicat:Thu, 22/10/2020 - 09:02

Praga, 21 octombrie 2020. Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Republica Cehă, Alexandru Codreanu a prezentat, astăzi, scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Cehe, dlui Miloš Zeman, în cadrul unei ceremonii la Castelul Praghez.  

Cu acest prilej, Președintele Miloš Zeman i-a urat Ambasadorului Codreanu mult succes, asigurându-l de întregul sprijin al autorităților cehe în îndeplinirea mandatului său. Totodată, Președintele Cehiei a evidențiat relația foarte bună dintre cele două state și vizitele oficiale efectuate în Republica Moldova, precum și calitatea înaltă a vinurilor moldovenești.

La rândul său, Ambasadorul Alexandru Codreanu a mulțumit pentru primire și a salutat, la rândul său, nivelul excelent al relațiilor moldo-cehe. În context, a exprimat întreaga disponibilitate să contribuie, pe durata mandatului său, la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes reciproc.

Ambasadorul a subliniat că printre prioritățile mandatului său se vor afla consolidarea dialogului politico-diplomatic între ambele state, dezvoltarea în continuare a cooperării în domeniile economic, cultural şi social, apreciind susținerea cehă pentru eforturile de integrarea europeană ale Republicii Moldova și menținerea țării noastre pe lista statelor prioritare vizând asistență pentru dezvoltare a Republicii Cehe.