Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Ambasadorul Alexandru Codreanu a avut o întrevedere la Ministerul Educației, Tineretului și Sporturilor al Republicii Cehe

Publicat:Mon, 21/09/2020 - 18:14

Praga, 21 septembrie 2020Ambasadorul Alexandru Codreanu a avut o întrevedere cu Directorul Departamentului Relații Internaționale al Ministerului Educației, Tineretului și Sporturilor al Republicii Cehe, dl Ladislav Bánovec.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte vizând colaborarea între Republica Moldova și Republica Cehă în domeniul educației, în particular desfășurarea programelor de cooperare și schimb de studenți, specificul anului academic 2020 în condițiile de pandemie Covid-19. În context, oficialul ceh a menționat că studenții moldoveni sunt printre principalii beneficiari ai burselor oferite de către Guvernul Republicii Cehe.  

Cooperarea bilaterală în domeniul educațional este reglementată de Acordul interguvernamental moldo-ceh în domeniul educației, culturii, tineretului și sportului, semnat la Chișinău pe 30 septembrie 2010. De asemenea, documentul reprezintă cadrul legal pentru continuarea schimbului anual de burse acordate cetățenilor celuilalt stat, pentru studii la nivel de licență, masterat și doctorat.