Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

ALEGERI PREZIDENȚIALE – 01.11.2020

Publicat:Wed, 14/10/2020 - 17:47

Stimați concetățeni,

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă informează că în contextul desfășurării alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe data de 1 noiembrie 2020, pe teritoriul Cehiei va fi deschisă o secție de votare.

Secția de votare nr. 1/316 va fi deschisă pe următoarea adresă: orașul Praga, strada Juarezová 14, 160 00, Praga 6-Bubeneč (sediul Ambasadei). Votarea se efectuează într-o singură zi, între orele 7.00 şi 21.00, ora locală.

Pentru a vota aveți nevoie de următoarele acte:

-  Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat;

-  Buletinul de identitate împreună cu fișa de însoțire - valabil;

-  Livretul de Marinar - valabil.

În actele de identitate urmează a fi aplicată ștampila – ”Alegeri 01.11.2020”.

IMPORTANT!!!! În contextul situației epidemiologice complicate din Republica Cehă, Vă comunicăm că accesul în Secția de Votare se va permite doar cu mască de protecție. La intrarea în Secția de Votare se va efectua termometria obligatorie a fiecărui alegător. În incinta Secției de Votare se pot afla în același timp un număr de alegători egal cu numărul cabinelor de vot.

Alegătorul nu va transmite actul de identitate funcționarilor electorali – acesta va fi prezentat la distanță. Se recomandă deținerea pixului personal în vederea aplicării semnăturii.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Cehiei să respecte măsurile epidemiologice impuse pentru a evita sancțiunile.