Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Adresare către cetățenii Republicii Moldova aflați în Republica Cehă

Publicat:Tue, 24/03/2020 - 00:00

Stimați concetățeni,

Ambasada Vă comunică că o agenție turistică din Republica Moldova a identificat posibilități de a opera un zbor charter Praga-Chișinău, pentru transportarea cetățenilor în Republica Moldova.

În context, Vă rugăm să contactați direct reprezentanții companiei prin intermediul numărului de contact +373 60230405 (apel disponibil prin Viber), în vederea înregistrării și precizării detaliilor despre zbor și costuri. Prețul va fi proporțional numărului de eventuali pasageri.

IMPORTANT! Doar cetățenii Republicii Moldova, deținători de acte moldovenești vor fi acceptați la bordul aeronavei.

În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Praga colectează informațiile despre cetățenii moldoveni, care se află pe teritoriul Republicii Cehe și doresc să se întoarcă în Republica Moldova și le transmite în permanență către celula de criză a MAEIE (telefonul de urgență al Ambasadei: +420 733 786 333).

Totodată, Ambasada vine cu o rugăminte insistentă către toți cetățenii Republicii Moldova, care se află în Republica Cehă să rămână calmi, să nu intre în panică, să se informeze din surse oficiale referitor la evoluția răspândirii infecției COVID-19 și să nu cadă pradă informațiilor false sau neverificate, concomitent, inducând în eroare opinia publică și alți cetățeni.