Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

318 cetățeni moldoveni au fost repatriați din Republica Cehă în Republica Moldova

Publicat:Fri, 03/04/2020 - 20:05

Pe data de 3 aprilie 2020, 318 cetățeni moldoveni au fost repatriați din Republica Cehă în Republica Moldova cu două zboruri charter, autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale a RM.

Repatrierea cetățenilor a fost susținută de către Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Datorită intervenției prompte a autorităților moldovenești și cehe s-a reușit deblocarea situației celor circa 180 de cetățeni ai RM, care s-au pomenit într-o situație dificilă la 2 aprilie curent pe Aeroportul internațional Vaclav Havel din Praga. Astăzi, toate persoanele au ajuns cu bine în Republica Moldova.  

Reiterăm faptul că, în conformitate cu Dispoziția nr.6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, listele pasagerilor au fost întocmite fiind acordată prioritate - familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical, turiștilor, persoanelor aflate în dificultate și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Ambasada va continua să întreprindă acțiuni întru identificarea posibilităților pentru repatrierea tuturor cetățenilor care solicită asistență. Încurajăm cetățenii moldoveni să aplice pentru repatriere prin îndeplinirea formularului electronic la următoarea adresă – bit.ly/2R5SUvj 

La revenire în Republica Moldova, cetățenii vor trece controlul medical obligatoriu și se vor afla timp de 14 zile în autoizolare la domiciliu.