Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Întrevederea Ambasadorului Vitalie Rusu cu Viceprimarul sectorului Praga-9, dl Adam Vážanský

Publicat:Fri, 25/10/2019 - 21:26

Stadiul actual al colaborării regionale moldo-cehe între Praga 9 şi raionul Anenii Noi, continuarea proiectelor în derulare, reluarea legăturilor cu parteneri moldoveni pentru identificarea unor proiecte viabile, continuarea oferirii burselor la instituţiile de învăţământ universitar din Cehia pentru tinerii din raionul Anenii Noi, au fost abordate în cadrul întrevederii Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Cehă, Vitalie Rusu cu dl Adam Vážanský, Viceprimarul sectorului 9 al or. Praga.

În cadrul discuțiilor, a fost subliniat interesul pentru promovarea colaborării între reprezentanţii mediului de afaceri din Praga 9 şi cei din raionul Anenii Noi. Partea cehă a exprimat interesul de a co-participa la implementarea proiectelor cu finanţare din fondurile europene în Republica Moldova.

În vederea promovării schimburilor culturale bilaterale, a fost propusă organizarea unei expoziții de artă a artiștilor plastici din Republica Moldova, eventual în luna martie-aprilie 2020 în Galeria municipalităţii Praga 9.