Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Întrevederea Ambasadorului Vitalie Rusu cu Guvernatorul regiuni Ústí nad Labem, Oldřich Bubeníček

Publicat:Wed, 30/10/2019 - 15:31

La 29 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă a întreprins o vizită de lucru în regiunea Ústí nad Labem, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Guvernatorul Oldřich Bubeníček şi alţi factori ai administraţiei regionale.

Au fost abordate perspectivele colaborării regionale moldo-cehe, identificarea unor platforme comune de cooperare economică și comercială între ambele părți, inclusiv prin stabilirea contactelor directe dintre oamenii de afaceri din țara noastră și regiunea Ústí din R. Cehă. Interlocutorii au fost informaţi cu privire la oportunităţile investiţionale în R. Moldova, facilităţile fiscale pentru investitori, inclusiv cele oferite de zonele economice libere şi platformele industriale existente. Ambasadorul Vitalie Rusu i-a transmis o invitație Guvernatorului Oldřich Bubeníček să viziteze R. Moldova în componenţa unei delegaţii de oameni de afaceri în contextul forumului anual de afaceri „Moldova Business Week 2019” ( Chișinău 13-16 noiembrie curent).

Cei doi oficiali au efectuat o vizită în or. Teplice unde au fost abordate oportunităţile de cooperare bilaterală în domeniul turistic şi balneologic, în particular între instituţiile de profil din acest oraş şi cele din Cahul. A fost convenit să fie menținut contactul în vederea coordonării termenilor şi aspectelor de conţinut ale eventualei vizite în țara noastră.