Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Întrevederea Ambasadorului Vitalie Rusu cu Eminența Sa Cardinalul Dominik Duka, Arhiepiscop de Praga, primat al Bisericii Catolice în Repulica Cehă

Publicat:Fri, 21/02/2020 - 17:52

Subiecte actuale ale cooperării și relațiilor interconfesionale au fost discutate în cadrul întrevederii din 19 februarie curent a Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Cehă, Vitalie Rusu și Eminența Sa Cardinalul Dominik Duka, Arhiepiscop de Praga, primatul Bisericii Catolice în Republica Cehă.

Pe parcursul discuției, E.S. Cardinalul Dominik Duka a fost informat referitor la convețuirea comunităților creștine în Republica Moldova și situația comunității catolice în țara noastră. În acest sens, Eminența Sa a mulțumit pentru sprijinul și atenția de care se bucură Biserica Catolică și cele 8 parohii catolice în Republica Moldova.

Un subiect aparte l-a constituit solicitarea de susținere din partea E.S. Cardinalul Dominik Duka în vederea obținerii unui lăcaș de cult pentru oficierea ritualului creştin ortodox în interesul comunităţii moldovenilor din or. Praga şi regiunea Boemiei.

E.S. Cardinalul Dominik Duka a manifestat deschidere și bunăvoință în soluționarea pozitivă a acestui subiect, exprimându-și de asemenea disponibilitatea de a acorda sprijin în organizarea unor școli bisericești/duminicale pentru comunitatea cetățenilor RM.