Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun

A A A

Întîlnirea a Ambasadorului cu studenții și absolvenții moldoveni din Cehia

Publicat:Mon, 14/10/2019 - 09:53

La 10 octombrie curent a avut loc tradiţionala întâlnire cu studenţii, masteranzii, doctoranții şi absolvenţii moldoveni ai instituțiilor de învățământ din Republica Cehă.

În deschiderea evenimentului, Ambasadorul Vitalie Rusu a urat succes studenților în noul an academic și a informat despre activităţile curente ale Ambasadei. Studenţii au fost îndemnaţi să participe la acţiunile cu caracter cultural organizate de către Ambasadă, dar să ţină aproape şi legătura cu ţara, inclusiv prin participarea activă la noul scrutin parlamentar din 20 octombrie 2019.

De asemenea, participanții au fost încurajați să se implice în viaţa comunităţii moldoveneşti, inclusiv la formarea și (re)înregistrarea Asociației moldovenilor din R. Cehă. În cadrul evenimentului au fost oferite informații și consiliere consulară. Întâlnirea anuală cu studenții și absolvenții moldoveni din Republica Cehă a devenit deja o tradiție frumoasă, ce are drept scop primar consolidarea comunității moldovenilor din Republica Cehă, inclusiv prin implicarea activă a tinerilor în activităţile acesteia.