Ministry of Foreign Affairs and European Integration of the Republic of Moldova

Embassy of the Republic of Moldova to the Czech Republic and the Holy See

A A A

Ambasada

Ambasadorul Alexandru Codreanu a mulțumit autorităților Republicii Cehe pentru asistența oferită Republicii Moldova în domeniul medical

Published on: Tue, 27/10/2020 - 06:58

Rudnik, Republica Cehă, 26 octombrie 2020. Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Cehă, Alexandru Codreanu a vizitat întreprinderea cehă MS Liberec cu ocazia lansării unui transport de echipamente medicale cu destinația Republica Moldova. Din partea întreprinderii a participat dl Alexandr Jernek, Director pentru dezvoltare.

În cadrul proiectului de asistență pentru dezvoltare, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe ale Cehiei și Agenția cehă pentru dezvoltare, echipamente medicale în valoare de circa 380 mii Euro au fost produse recent la întreprinderea specializată cehă și urmează a fi transmise spitalelor raionale din Călărași și Căușeni pentru modernizarea secțiilor de terapie intensivă.

Ambasadorul Alexandru Codreanu a transmis aprecierea autorităților moldovenești pentru suportul ceh oferit instituțiilor medico-sanitare din țara noastră, în sprijinul măsurilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova în vederea combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.