Ministry of Foreign Affairs and European Integration of the Republic of Moldova

Embassy of the Republic of Moldova to the Czech Republic and the Holy See

A A A

Ambasada

Stimați cetățeni,

Published on: Mon, 16/03/2020 - 14:59

În legatură cu declararea de către autoritățile cehe a stării de urgență, care a provocat limitarea posibilitățior de părăsire a acestei țări şi aspectele legate de expirarea perioadei legale admisibile de aflare pe teritoriu statelor UE, comunicăm faptul că în corespundere cu declarația autorităților cehe, persoanele care la momentul declarării stării de urgență se aflau legal pe teritoriul Republicii Cehe, sunt în drept să rămână pe perioada stării de urgență declarate, aceasta urmând a fi o perioadă de grație.

Pentru eventuale detalii cetățenii pot contacta serviciul pentru străini al organelor de poliție cehe.

De asemenea, în perioada stării de urgență declarate, conform sugestiilor autorităților cehe, se suspendă efectuarea programărilor pentru solicitarea serviciilor consulare. 

Programările existente vor fi amânate, persoanele urmând a fi anunțate prealabil. Ridicarea actelor deja perfectate va fi convenită prin telefon sau e-mail.

Cetățenii aflați în situații dificile urmează să comunice detalii la adresa de e-mail: praga@mfa.gov.md sau la numărul de urgență al Ambasadei +420 733 786 333.